Afusellament de Mariano Garric el 1835
A Barcelona, a mitja tarda del dia 5 d’agost de 1835, grups d’exaltats van anar-se acostant al carrer Tallers on hi havia la primera fabrica que utilitzava el vapor per a moure els telers. Havia sigut inaugurada aquell mateix any i era propietat de la societat Bonaplata.
Els amos havien sol·licitat la protecció de la Milícia Urbana tenint en compte la crema de convents i altres aldarulls dels dies anteriors. Aviat es van creuar alguns trets entre els assaltants i els defensors. Es va calar foc a la porta i va cremar tot l’edifici. A l’assalt hi van morir, entre altres, dos anglesos que havien vingut per instal.lar la nova maquinària.
Podríem recordar que la vinculació dels Bonaplata amb Sarrià era molt estreta. Ens ho demostra que la filla d’en Salvador Bonaplata es va casar al 1833 amb el farmacèutic de Sarrià en Josep Margenat, i també que els Bonaplata juntament amb els nois Jordà, van construir cases al carrer de Jordà de Sarrià, i eren propietaris de varies cases al carrer Delícies.
Tornant al nostre relat cal saber que les autoritats de Barcelona per tal d’escarmentar als incendiaris condemnaren a mort a Narcís Pardinas, acusat de participar en els fets de l’incendi de la fàbrica. Però crida l’atenció que també fou condemnat a mort en Mariano Garric, de Sarrià, nomenat "Caralleu" que no havia pogut participar en els fets doncs estava presoner a la Ciutadella arrel de l’aixecament carlista de 1834.
Podem dir que el pobre Garric va ser la "torna" pels miraments de les autoritats que no volien castigar a un sol dels bàndols de les lluites d’aquella època. Tots dos van ser afusellats el dia 7 d’agost 1835, a les 6 de la tarda.